Benvingudes a la web de la gira zapatista de Catalunya

“No venimos a decirles nada a los Europeos, vamos a compartir. La vida está en riesgo y es hora de despertar”.

Des de la Selva Lacandona (Chiapas, Mèxic), les zapatistes saben que la pressió de les grans indústries, en conxorxa amb els governs als qui alimenten, per continuar fent els grans negocis implica extreure les matèries primeres de qualsevol manera  eliminant, si convé, qualsevol persona o col·lectiu que s’hi oposi. Així s’està destrossant el medi natural on té lloc la vida tal i com la coneixem arreu del Planeta.

Les zapatistes ho han viscut a la seva pell quan, com a conseqüència de la signatura del Tractat de Lliure Comerç entre el govern de Mèxic i Canadà i els Estats Units, van veure venir el seu extermini i la destrucció de la terra on han viscut des de fa milers d’anys, sobrevivint a la conquesta d’Espanya, l’apropiació dels Estats Units i la ingerència de França.

 L’1 de gener de 1994 les comunitats zapatistes es van alçar per dir Prou!, baixant de les valls per recuperar el Bon Govern a les ciutats i els pobles del seu país, aprenent a viure fora del Mal Govern que els havia tingut sotmesos fins llavors. Fa 28 anys de l’inici de la Revolució Zapatista i han aconseguit, amb penes i treballs aprenent de cada experiència, mantenir lliure el seu país de la ingerència exterior depredadora, millorant la vida de les seves Comunitats. Han establert lligams amb els altres grups d’indígenes que pateixen la mateixa situació, connectant amb molta gent de tot el Planeta en la lluita per la defensa de la Vida enfront del capitalisme d’extermini.

Han decidit sortir del seu refugi i viatjar pels cinc continents per conèixer, conversar i buscar complicitats per evitar el fracàs de la Humanitat.

I comencen per Europa. Van sortir el 3 de maig per travessar l’Atlàntic en  un vaixell veler, per arribar a Vigo a mitjans de juny. Aquí ens estem organitzant per rebre-les, acollir-les  oferint els nostres recursos per compartir l’aventura. Hi ha diferents grups a la península i resta del continent. T’hi vols afegir?